Moestuin ‘Gezonderdijks’ klaar voor gebruik…

Onderdijks - Gezonderdijks

“GEZOND BEZIG ZIJN EN EDUCATIEF, DIT IS EEN PRACHTIG INITIATIEF”

Na enkele zaterdagochtenden hard gewerkt te hebben en 2 maanden alles hard te laten groeien was het zaterdagmorgen tijd om de buurtmoestuin in de wijk het Onderdijks officieel te openen! Aan wethouder Martin Ekker de eer om de naam van de buurtmoestuin te onthullen.

Zoals bij veel goeie ideeën ontstond ook dit idee van achter de laptop… Na voor diverse andere projecten nul op het rekest te hebben gekregen bij de gemeente Kampen kwam men op het idee om een moestuin aan te leggen. Initiatiefneemster Tanieka Zwolsman in het kort over het ontstaan van ‘Gezonderdijks’: ” We zijn naar de gemeente gegaan en gevraagd om een stukje grond, Daarna hebben we wat mensen om ons heen verzameld, een plan bedacht, dit uitgewerkt en het project gestart..

Wethouder Ekker is blij met initiatieven zoals deze: “ Dit plande ‘landde’ bij de gemeente, Wij zijn al lange tijd bezig met het stimuleren van stadslandbouw, ook omdat educatief kinderen steeds verder van de natuur af komen te staan. Dit is ‘back to basic’, gezond bezig zijn en educatief. Dit is een prachtig initiatief.”

Als waardering voor dit initiatief overhandigde Dhr. Ekker namens de gemeente Kampen aan initiatiefneemster Tanieka Zwolsman een tegoedbon voor het benodigde gereedschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *