Op dit moment ben ik al weer een tijdje bezig met de cursus voor het behalen van een zogenaamde N-licentie.
De N-licentie is een amateur radio zendvergunning uitgegeven door Agentschap Telecom in Nederland. Deze vergunning is bedoeld voor hen die op een legale manier radioverbindingen willen maken en willen experimenteren met radiocommunicatie op de kortegolf en VHF banden. 

Om in aanmerking te komen voor een N-licentie, moet je een examen afleggen dat onder andere test op basisvaardigheden in elektronica, wetgeving en technische kennis. Met een N-licentie mag je uitzenden op bepaalde frequenties met een beperkt zendvermogen. Als N-licentiehouder ben je verplicht om je aan de nationale en internationale regels en wetgevingen te houden, en ben je verantwoordelijk voor het correct en veilig gebruik van je apparatuur en het minimaliseren van storingen voor andere gebruikers.

Bekijk hieronder de ontvangst en zendmogelijkheden op de kortegolf en VHF banden. Hoe hoger de ‘SFI’ hoe beter…
Onderstaand info wordt real time ge-update !

 
www.hrdlog.netGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *