Maandagmiddag 16:55u telefoon: “Gertjeeeeee”  Vriend Martin van de vriendjes van rtv Focus Zwolle… “Ik heb je stem nog even nodig…” En zo zit je op een (ik dacht) rustige maandagavond weer lekker voice-overs in te spreken.

Voor de mensen die me al wat langer kennen, ik spreek wel eens een jingle, video, spotje of reclame-dingetje in. Lekker je ego strelend in mijn eigen man-cave, koptelefoon op en tijdens de montage tientallen keren je eigen stem voorbij horen komen. Ik vind het heerlijk!
Zo heb ik de afgelopen jaren al zeker honderden keren mijn stem laten horen. Nog nooit heb ik ‘nee’ gezegd als er weer eens een app-je of mailtje kwam.

Rijk
Nee rijk zul je er niet van worden, omdat ik bijna alle voice-overs gratis doe, gewoon voor de fun en de dankbaarheid. Echter….
Soms, heel soms krijg ik er wel eens een kleine vergoeding voor. Maar alleen als ik weet dat de opdrachtgever er zelf ook geld mee verdiend. Hoe jammer is het dan dat je een betalingsherinnering moet sturen voor iets waarvoor ik (voor mijn gevoel) eigenlijk geen geld moet vragen. Maar waar praten we weigenlijk over? Ik kan er amper een krat bier van kopen!!
Ik denk dat ik binnenkort zelf maar eens bier ga brouwen in plaats van voice-overs inspreken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *