Multifunctioneel dorpscentrum Zalk geopend.

Zalk opening MFD An de Steege ®Kampenonline

“An de Steege”

Onder grote publieke belangstelling is vrijdagmiddag het Multifunctioneel dorpscentrum van Zalk geopend. Diverse genodigden kwamen een kijkje nemen naar de spil van het dorp.

Mede dankzij een grote inzet van de vele vrijwilligers kon vandaag (met een vertraging van bijna een jaar) dan eindelijk het splinternieuwe gebouw aan een grote groep geïnteresseerden getoond worden. In het gebouw zullen diverse verenigingen van het dorp hun kunsten en activiteiten vertonen. Zo zullen onder andere de plaatselijke muziekvereniging, zangverenigingen, diverse sportactiviteiten, kinderopvang en de lokale fysiotherapeut gehuisvest zijn in het prachtige nieuwe multifunctionele gebouw.

“De verenigingen gaan nu fantastisch mooie initiatieven ontplooien om inkomsten te genereren, bijvoorbeeld de zangvereniging kan nu op deze locatie een concert organiseren waar we voorheen moesten uitwijken naar bijvoorbeeld Hattem.” Aldus werkgroep lid Johan Boeve. Die dankbaar was voor de hulp van de vele vrijwilligers die letterlijk en figuurlijk hun steentje hebben bijgedragen: “Zonder al die mensen was dit gebouw hier nooit gekomen!”

Ook de voorzitter van het MFD Gert van Dam steekt zijn dankbaarheid voor de vele vrijwilligers die geholpen hebben om dit te realiseren niet onder tafels en stoelen: “Er is met man en macht gewerkt aan dit dorpshuis, we stonden natuurlijk voor een uitdaging om dit voor elkaar te krijgen” Op dit moment ontbreekt volgens van Dam nog het benodigde geld om het MFD net helemaal af te maken, maar ook daar wordt aan gewerkt. “Door de burgerparticipatie in dit project hebben we ruim twee ton bespaard.”

Na de diverse toespraken en felicitaties van o.a. werkgroeplid Johan Boeve, burgemeester Koelewijn, oud inwoner en natuurliefhebber Nico de Haan en natuurlijk de trotse voorzitter van het dorpshuis Gert van Dam ging het gezelschap naar buiten om de officiële bekendmaking van de naam en opening van het gebouw mee te maken.

Het nieuwe dorpscentrum, wat nu al de spil van het dorp is, zal voortaan de naam ‘An de Steege’ dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *