Strijdvaardig en waardig laatste bungeeroeifestijn in de Steur

bungee1

Vrijdagavond 18 maart was het de laatste keer dat St. Roeisloep Stad Kampen in zwembad de Steur het zogenaamde Bungee-roeien organiseerde. Het nieuwe zwembad wordt een 25 m-bad en dat is gewoon te kort voor het Bungee-roeien.

Klokslag 19.30 uur ging het dak open en was het wederom een uniek en spectaculair gezicht hoe door middel van een kraan de 10 m lange roeisloep ‘Stad Kampen’ in het 50 m-bad landde. Maar liefst 14 teams gingen ( in twee rondes van elk twee pogingen) met elkaar de strijd aan om op een sportieve wijze uit te maken wie de eeuwige roem en glorie verdiende. Uiteindelijk kwamen zes teams over de dertig meter. Smit Transport zette met 34 meter het avondrecord. Het Koggeteam, met allemaal zeilers i.p.v. roeiers, roeie helaas de minste afstand met 25.90 m.

De Bonnies, een vriendinnenteam uit Kampen, werd de verrassing van de avond. De meiden hadden slechts een keer geoefend en dat was te zien aan de manier van roeien: mooi gelijk en in een snel tempo. In hun tweede poging in de tweede ronde kwamen de vriendinnen tot 32 m! Voor de finale ( met een poging ) plaatsten zich: De Bonnies, de Padvinders (winnaar van vorig jaar) en Smit Transport.

De einduitslag:
1 De padvinders 34 m
2 Smit Transport 33.60 m
3 De Bonnies 31.40 m

Acht wedstrijdroeiers van de Stad Kampen namen na de finale symbolisch afscheid van een 18 jaar durende bungeeroeitraditie in zwembad De Steur. Met een afstand van 36 m en een staande ovatie viel het doek van dit bijzondere evenement. Het Koggeteam kreeg de aanmoedigingsprijs en de woorden mee dat het goed uitkomt dat de Kamper kogge niet geroeid kan of hoeft te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *